8GB 2Rx4 PC3-1600R E2 or E1

Hi I ordered from EBay upgrade ram for my Z600 V2 Workstation I ordered non shielded 8GB 2Rx4 PC3-1600R-09-11-E2-P2 i just notice that in my Z600 the ram marked as E1.

can anybody tell me what is the deference between E1 and E2?

14replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
  • Please send me the MFG PN for each module.

    Reply Like
  • Sorry not sure what is the MFG PN number is that could be M939B1K70DH0-CH9Q9 M1148 the number under the 8GB 2Rx4 PC3-1600R-09-11-E2-P2?

    Reply Like
  • I need both MFG PN's to verify.

     

    However, it could mean different ranks, chips, revisions, and many other things.

    Reply Like
      • Oded
      • Oded
      • 2 wk ago
      • Reported - view

      Jbigticket23 Hi JB I attached an image of the ram.

      now the next question is I purchased 4 of this sticks and there are 6 dim slots in what order should I install 32GB RAM 4 sticks of 8GB or do I need to fill all 6 slots ?

      when I tried to install the ram I got on startup a massage not detected .

      Reply Like
      • Oded
      • Oded
      • 2 wk ago
      • Reported - view

      Oded Hi JB is the image provide you the details you need?

      Reply Like
    • Oded With 1 processor installed: 1, 2, 3, 4 

       

      With 2 processors installed:, 1, 2, and 1, 2

      Reply Like
      • Oded
      • Oded
      • 2 wk ago
      • Reported - view

      Jbigticket23 

      Reply Like
      • Oded
      • Oded
      • 2 wk ago
      • Reported - view

      Oded Thanks JB what about the ram in the image is that the right ram?

      Reply Like
    • Oded As long as you have a V2 Z600, that ram will work fine.

      Reply Like
      • Oded
      • Oded
      • 2 wk ago
      • Reported - view

      Jbigticket23 thanks for the reply as far that I know my Z600 is V2.

      So why am I getting not detected massage first I tried dual channels what I fought was dual channels got massage not detected than I tried 1 stick for each cpu got massage not detected could the ram be faulty or do I need to change something in the bios?

      Reply Like
    • Oded What is your system board pn?

      Reply Like
      • Oded
      • Oded
      • 2 wk ago
      • Reported - view

      Jbigticket23 

      Reply Like
      • Oded
      • Oded
      • 2 wk ago
      • Reported - view

      Oded Hi JB it seems to be working now first i got a error massage and if I pay more attention to it it say 514 memory fan not detected so I make sure fan put in place correctly.

      i purchased 2more shielded RAM 8GB installed only this two first no problem PC start normal show 16GB ram so I installed all the other 4more sticks when boot it tells me DIMM 3 not detected when system start it it shows 48GB IN use 40GB.

      So I taken the 2 x 8GB FROM DIMM 3 not problem start and shows 32GB.

      I swap the ram in DIMM 2 for the one in DIMM 3 stars again successfully show 32GB.

      i add the last two to DIMM 3and system start successfully showing 48GB.

      I’m not sure what happened and why I got error massage earlier but it seem to be good now.

      Mybe I didn’t push the RAM in correctly.

      Now I remember you told that if I install the Xeon X5650 on the HPZ400 I be able to run faster ram so I tried to installed the HPZ600 4GB sticks to the HPZ400 and got a red light.

      Can a HPZ600 memory Work is HPZ400?

      Reply Like
    • Oded Z400's do not support 10600R modules.

      Reply Like
Like Follow
  • 2 wk agoLast active
  • 14Replies
  • 27Views
  • 2 Following